Szövegember

2014.12.17. 20:09

Szövegember az én jó barátom. Egész életében szövegekkel foglalkozott, és idővel maga is szöveggé lett. Szövegben látja a környezetét, szövegben gondolkodik, szövegeket olvas és ír. Fogalmaz, feldolgoz és átdolgoz. Régen hallottam őt hosszan és összefüggően beszélni. Dunaszerdahelyen módom nyílt rá. Megtudni, hogy olvassa a megjelent irodalmi folyóiratokat határon innen és túl, és amikor csak teheti, könyvtárakban bogarász.

11_a_szerzo_es_konyve.jpg

A Pegazus Találkozók óta ismerem, és sokszor keresztezte egymásét az utunk.

Új kötete arra példa, hogyan mutatkozik meg az ember sok-sok interjú révén.

"Kérdés és válasz ugyanis együtt alkot egészet benne; valószínűleg a beszélgetőtársaim válaszai sem léteznének a közreműködésem nélkül, vagy ha igen, semmiképpen nem úgy, mint a velük együtt készített interjúmban: hiszen valamiképpen a válaszaikban is benne vagyok, nemcsak a kérdéseimben." (Tóth László: A szövegember)

Más szövegemberek is megjelentek a kávézóban. Kocur Lacival és Vida Gergellyel:

kocurvida2.jpg

Ravasz Józseffel, Bodnár Gyulával és Hizsnyai Zolival:

10805826_1042237795802732_2327510322998066978_n_1.jpg

Nagy Erikával és Fellinger Károllyal:

erika_fellinger.jpg

(Nagy Erika és Z. Németh István fotói)

Z. Németh beszámolój A szövegember c. kötet bemutatójáról: http://www.felvidek.ma/felvidek/kultura/50419-a-szovegember-dunaszerdahelyen-mutattak-be-toth-laszlo-legujabb-kotetet

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr746993233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása