A déli partvidék roppant csapadékos, és ezt a meteorológiailag is alátámasztott tényt (délen kb. évi 8000 mm, középső része kb. évi 150 mm csapadék) saját bőrünkön is tapasztalhatjuk.

Első megállónk a Kerið kráter, amely 6500 évvel ezelőtti kitöréssel keletkezett, és ma krátertó csillog a mélyén. A helyszínen Björk is adott koncertet 1986-ban…

Következő úti célunk a 1491 méter magas Hekla. A festői vulkán süvegét jégfoltok borítják. A vulkáni tájban lecsiszolt fekete köveket és lyukacsos, habkönnyű kőzeteket gyűjtünk.

Estefelé a Seljalandsfoss vízesésnél fékezünk. Fátyolvízesés, és meg lehet kerülni, azaz be lehet mögé sétálni. Vízálló kabátunkon a szitáló eső keveredik a vízesés permetező vizével.

Ma már az Eyjafjallajöküll és a Mýrdalsjökulll gleccserek tövében alszunk Skógarban.

(2011.08.04.)

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr873160626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása