A 2237 méter magas Királykő részben kifogott rajtunk, legalábbis a hosszan húzódó háta.

Kir2.JPG

De az erdős részeket és a kőfolyásokat felfedeztük,

Kir8.JPG

áthaladtunk néhány hófolton, még jégalagúton is

Kir10.JPG

A Királykő mészkővonulata a Bucsecs és a Fogarasi havasok közt húzódik: a Bucsecsre tavaly felvonóval jutottunk fel (http://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/2011/05/14/bucsecs_busteni), a Fogarasi havasokat pedig csak autóval fedeztük fel a transzfogarasi úton (http://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/2010/11/20/romaniai_kiruccanasok_transzfogarasi_ut).

Felhúztuk a sátrunkat, és néztük, merre legelnek bárányok és lovak, hol verték fel a sátrukat más turisták, melyik oldalról ki fogja ki a medvét…

Kir5.JPG

Juhász a kutyájával

Kir1.JPG

Az alkonyati hegy

Kir6.JPG

Hegyoldal fenyőkkel

Kir4.JPG

Sziklaalakzatok, ablakok és tornyok emelkedtek előttem, de az első sziklaláncoknál meghátráltam. A felülről kínálkozó kilátást csak elképzeltem. Tíz órától este hétig így is volt mit felfedezni, megnézni fákat, zuzmót és mohát, hegyi réten a virágokat.

Kir3.JPG

Szerencsére macival nem találkoztunk, csak bárányokkal, kecskékkel, zergékkel

Kir11.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr214630088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása