Harc és búcsú

2012.08.07. 13:40

Apu önzetlen, csupa szeretet ember volt. Mindig nagy szeretettel várt haza bennünket. Bátran vette az élet akadályait, és Anyuka halála után egyedül is helytállt az élet viharaiban.

Nagyon közkedvelt volt tanítványai körében. Játékos feladatokkal tanított az anyanyelv szeretetére. Az országos nyelvi és irodalmi vetélkedők résztvevőitől számtalan köszönő levelet kapott.

Két héten át fogtuk a kezét, együtt meséltünk, felolvastunk neki, reményt adtunk egymásnak, felelevenítettük a régmúlt és a közelmúlt eseményeit.

Bíztunk abban, hogy Apu szervezete legyőzi a burjánzó sejteket. Olyan harcot vívott, mint egy maroknyi végvári vitéz a többszörös túlerővel szemben. Apu az utolsó percig méltósággal és emelt fővel küzdött.

PenzesIstvan_OrszagosPedagKonyvtaresMuzeum, 2011.jpg

http://www.televizio.sk/2012/08/elhunyt-paeddr-penzes-istvan/

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr274700035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proletar 2012.09.07. 10:49:09

Kedves Timi!
Egyszer Prágában kalauzoltad kis csoportunkat. Nekünk nagyon emlékezetes kirándulás volt, azóta időről-időre rákeresek az írásaidra a neten, így találtam ezt a szomorú blog bejegyzést.
Fogadd őszinte részvétünket!
süti beállítások módosítása