Alvó kínaiak

2013.10.07. 19:09

Korábbi bejegyzésemben említettem, hogy alvó kínaiak lépten-nyomon szembetűnnek a hatalmas kiterjedésű országban. A szorgos nemzet tagjait a lehető legkülönfélébb élethelyzetekben lepi meg az álomtündér. Padon, kövön, mopeden, járdára terített újságon, étteremben, építkezésen, játszótéren, képernyő előtt, tuk-tukon, ülve, állva és fekve, továbbá a legváltozatosabb testhelyzetekben.

A neten egy egész fényképgyűjteményt állítottak össze alvó kínaiakról. Érdemes megnézni, hol mindenhol lehet édesdeden álomba szenderülni:

http://www.sleepingchinese.com/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=26&func=detail&id=106#ponyimg

Mi ódzkodtunk attól, hogy lencsevégre kapjuk a bizonyos szempontból intim és kiszolgáltatott helyzetben alvókat, de egy-két embert mégiscsak lekattintottunk. Például az egyik étterem kiszolgáló személyzetét:

Kitchen.JPG

Egy motorkerékpáros sziesztázót

Motoron.JPG

és a dzsekijét árnyékolóként használó aktatáskás (és echte Armani-cipős!) férfit.

Utszelen.JPG

A kínaiak az IKEA-t is előszeretettel használják otthoni pihenésük kiegészítő megoldásaként:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2404811/We-love-cool-furniture-People-beat-heat-Beijing-going-sleep-air-conditioned-IKEA--store-says-welcome.html

Annyira csábító a bemutatóterem, hogy nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Az ágyrészleg felelőse naponta száznál több „érdeklődőt” ébreszt fel. A magyarázat pofonegyszerű: Kínában eltérő a vásárlási magatartás. Miért is ne próbálnák ki a terméket, mielőtt megvennék?

A szmogos hőség elől kiváló menedéket nyújtanak az IKEA légkondicionált termei.

http://www.scmp.com/news/china/article/1300942/ikea-last-cracks-china-market-success-has-meant-adapting-local-ways?page=all

Egyszerűen imádják az IKEA-t! Egyesek nyitástól zárásig maradnak. Cipőstül és mezítláb helyezkednek kényelembe a svéd gyártású fotelekben és ágyakban! Sőt, egyesek le is levetkőznek!

http://www.odditycentral.com/pics/chinese-ikea-customers-make-themselves-a-little-too-much-at-home.html

A világ legnagyobb IKEA-áruháza Svédországban található, a 2., 3. és 4. helyen, szorosan a nyomában, kínai IKEA-áruházak foglalnak helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr355555726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása