16. nap

Éjjel félelmetes hangokra ébredtem, az itató felől érkeztek. Gyanítom, hogy oroszlánok rosszalkodtak. A közelben is hallottam osonó lépteket, talán sakál ólálkodott a sátrunk körül. Fél nyolckor szinte kihalt a kemping, bizonyára mindenki a parkban lesi az állatokat, csak mi lustálkodunk. A helyi itatónál csak két antilop sétálgat, de a parkban alighanem több is lesz belőlük. Beülünk a kocsiba, és irány Olifantsbad, de fürdő elefántok helyett futkosó sisakos gyöngytyúkok fogadnak.Merre lehetnek az oroszlánok, ismételgeti a férjem. Hiszen ez itt terített asztal számukra. Biztosan jóllakottan heverésznek valamelyik bokor alatt. Újabb itatóhoz gurulunk. Ausban egyetlen bozóti antilopot látunk. A szarva alapján gondolom, de a testfelépítése és a csíkozása alapján kudura hasonlít. Keverem a kettőt, mert a könyvben a rajz alapján hasonlók.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kudu hímnél viszont egyértelmű a helyzet, csodálatos csavart szarváról könnyen felismerhető, a kudu tehenek és kisborjúk viszont szarv nélküli, nagy fülű, hátukon csíkos jószágok. Érkeznek a zebrák (őket mindig felismerem), és végül a megtermett kudu bikák (őket is). Nemes, előkelő állatok.
 
 
 
 
Aztán Homob itatójához hajtunk, amelynek a közepén zöld fű nőtt. A táj egyébként poros és szürke. Leírhatatlan mennyiségű zebrát, két elefántot, két gnút és egy nyársas antilopot látunk.
 
 
 
 
Charitsaubnál egy vörös tehénantilop sétál. Könnyű felismerni, bár a nevével ellentétben feje és teste inkább lóéhoz hasonlít. (Létezik lóantilop is, de az fekete és más a szarva.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sueda állat nélküli, nagy fehér medence. Férjem még mindig azt hajtogatja, hogy nagymacskát látna. Salvadoránál tömegnyi zebra, vándorantilopok és gnúk. Itt fékeznek mellettünk a Sanwich Harbour túrás olasz társaink.
 
A varázsszó Rietfontein!!! A sokat emlegetett oroszlánok! Nagy sörényű hím oroszlán heverész a napon, a nőstény pedig a bokor alatt pihen. Mögöttük néhány zsiráf sétál, a közeli itatónál pedig antilopok állnak várakozó állásban. Oroszlán – kipipálva!
 
 
 
Halaliban ebédelünk, ahova holnap költözünk át. 65 NAD-ért svédasztalos menü: saláták, füstölt lazac, paszták, sajt. Aztán ismét visszahajtunk Rietfonteinba. Több autó észre sem veszi őket, a közelükbe kell állnunk és feltűnően arrafelé bámulnunk, hogy ők is megnézzék, mit nézünk. Három vörös tehénantilop is érkezik.
 
 
 
Este és éjszaka ismét a megvilágított itatónál üldögélünk 22.30-kor 26 fok. Többé-kevésbé húsz elefánt, húsz zsiráf és nyolc orrszarvú a mai kínálat. A zsiráfok megint beszariak, ezerszer körülnéznek, mire egyszer isznak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És öt megszomjazott oroszlán is lesétált a tóhoz! Egy magányos zsiráf is érkezett, de nem kapták el. Miután férjem látott oroszlánt, kissé megnyugodott, de most már azt hajtogatja, hogy közelebbről szeretne!
 
 

 

Feljegyezve: 2010. 10. 01.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr612402433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása