A Sala Palatuluiban, amit magyarra Palotacsarnoknak fordíthatnánk, tegnap Nouvelle Vague koncerten vettünk részt. A csarnok, amely koncerteknek és konferenciáknak is helyet biztosít, az Athenaeum közelében, a Román Nemzeti Művészeti Múzeum mögött épült meg a szocialista érában. A terem nagyszerű akusztikájának köszönhetően Ceausescu tapsolóterme néven is ismert, és sokan máig így nevezik.

Maga a koncert fenomenális volt, csak egy kis türelmet igényelt, hogy az ember kivárja a kezdetét. A múltkori koncert időben kezdődött, amikor Ágota október 29-én meghívott Herbie Hancock amerikai jazz-zongorista koncertjére, itt azonban valami okból csúszás történt, vagy csak a mi interkulturális kompetenciánk volt hiányos. A jegyen az állt, hogy belépés 19:00-kor. Oda mentünk 18:40-re, hogy időben helyet foglaljunk, de a csarnok csak hétkor nyitotta meg kapuit. Még nem fogtam gyanút, mert szépen lassan szivárogtak befelé az emberek. De amikor negyed nyolckor sem történt változás, és Ágota megkérdezte az egyik felügyelő hölgyet, hogy mikor kezdődik a koncert, derült ki, hogy 20:00 órakor. Viszont nem az a koncert, amelyikre vártunk. Csak egy harmadrangú előzenekar produkálta magát a színpadon, amit kábé húsz perces szünet követett. Ekkor besokallt a párom, nem várta meg a dögös lányokat, akik akkora bulit csaptak a színpadon, hogy beleborzongott az ember. Vagányak és szendék, nőiesek és vadak, kihívóak és visszafogottak voltak – igazi tüneményes fenomének. Olyan hangulatot varázsoltak, hogy csak bámultam. Izzott a levegő, négyezer ember tapsolt, ujjongott és rajongott.

A tömeg mindkét koncerten és a Nemzeti Színház előadásán is elképesztő volt. Világgazdasági válság ide vagy oda, az emberek még költenek színház- és koncertjegyekre.

Aztán Ágota kocsival elvitt a metróhoz, kicsit szemerkélt az eső, és otthon csatlakoztam páromhoz és unokatestvéréhez, aki céges rendezvényre érkezett a fővárosba, és vörösboroztunk egyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr572468779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása