Hullááámverés, huuullámverés, így verbuválják össze lelkesen az uszodamesterek a tömeget, amely magától is összegyűlne a hideg vizes medencében és környékén, meséli barátunk. Minket sem kell győzködni, elfoglaljuk helyünket a kicsapódó hullám előtti területen, a korlátba kapaszkodva. Már tíz percet késnek, vacogunk és várjuk az előre nem sejthető időpontban előbukkanó óriáshullámot, míg végre elözönli az őrjöngő tömeget. Amikor véget ér az óránként megrendezésre kerülő attrakció, az uszodamesterek karjukat lengetvén, újabb hullámokra bátorítván, őrjöngésre ösztönzik a tömeget. Amikor a tömeg hangereje elegendőnek bizonyul, felbukkannak az újabb hullámok…

Aki másra vágyik, üldögélhet tengerpartnak kialakított medence mellett, pácolódhat a forró gyógyvízben, vagy nyalhat "kis kukacokban tekeredő" fagyit. A legjobb valamennyi lehetőséget sorra venni…

Este borozás a barátokkal, többek közt megtudjuk, hogy a turisták többsége a Nemzeti dohányboltokat a 18-as karika láttán szexshopnak tartja, másnap kiruccanás a hortobágyi Kilenclyukú hídhoz.

Másolat - DSC_0587.JPG

Ahol szokásomhoz híven megfogom a vödörhordó lányok vödrét, hogy segítsek a cipelésben...

Majd pihenés a Tisza-tónál, ahol egy gyorsan kerekező biciklis azt kiabálja különböző hangsúllyal, hogy kűűűrtőskalács, kürtőőőskalács! Előre forog a hátsó kerék! Mellettem egy kislány zavarja pihenni vágyó anyukáját, akinek nem sikerül őt rábeszélnie, hogy a vízparton játsszon a többi gyerekkel. Miért nem pihentél addig, amíg nem éltem, vág vissza a két-három éves kislány.

Napraforgótáblák és szalmabálák közt suhantunk a göröngyös úton Tiszabura és Tiszaroff felé (a falutábla felirata röff-re módosítva), a gólyafészkek tele apró gólyákkal.

Másolat - DSC_0592.JPG

Legközelebb Debrecent és Nagyváradot is felkeressük.

Másolat - DSC_0591.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr665405707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása