Brasov, Kronstadt vagy Brassó – mindhárom néven emlegették a történelem folyamán, sőt a Sztálinváros név is rátapadt egy röpke évtizedre. A Fekete templomba, Románia vagy talán egész Délkelet- Európa legnagyobb gótikus templomába minden látogatónak érdemes betérnie, és a várfalak közelében álló mesebeli Katalin-kaput és Európa legkeskenyebb utcáját sem szabad kihagynia. A főtér hangulatos házacskái, a Városháza tornya, a nyüzsgő sétálóutca már tizenöt éve is elvarázsolt, és mostanában többször is megfordultam a városban, galambokat etető bácsikákat és díszes homlokzatokat nézegetve, pattogatott kukoricát majszolva vagy éppen nagy adag fagyival.

A várost erdővel borított hegyek ölelik körül, ahonnan a medvék is betévednek olykor a finomságokat rejtő városba, de eddig még nem volt hozzájuk szerencsénk (talán nem vagyunk elég finomak? :-)

A Cenk hegyen (hollywoodi mintára?) nagybetűs Brasov felirat hirdeti a város nevét.

A Főtér vagy Piactér a Városházával.

Éppen fesztivál zajlott...

A Piactér házai közt megbúvó ortodox templom.

A sétálóutca kertvendéglői.

A Fekete templom órája.

A Katalin kapu.

A Szövészeti Múzeum udvara...

A város legkeskenyebb utcája. 1,32 méter széles és 83 méter hosszú.

 

Díszes kapubejáró...

A bejegyzés trackback címe:

https://penzestimi-kalandozasai.blog.hu/api/trackback/id/tr422479471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása